(6 portion)
Pajdeg
125g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning
½ purjolök
1 rödlök
1 msk smör
150g fetaost
2 st plommontomater
1 dl svarta oliver
2 dl mjölk
2 ägg
1 tsk torkad oregano
salt och peppar
Garnera med
oregano
1. Sätt ugnen på 200°
2. Blanda smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm diameter, med löstagbar kant. Ställt kallt i 30 min
3. Nagga degen och förgrädda pajskalet i 10 min. Skölj och strimla purjolöken. Skala, dela och skiva löken. Fräs all lök mjuk i smör i stekpanna. Lägg den i pajskalet och strö över smulad fetaost.
4. Dela och skiva tomaterna och lägg i pajskalet tillsammans med oliver. Vispa ihop mjölk, ägg, oregano, salt och peppar och häll äggstanningen i pajskalet. Grädda i ca 30 min tills äggstanningen stelnat. Garnera med oregano. Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar