(20 pers)
3 kg färskpotatis
3 msk+3 msk rapsolja
1 msk salt
1 tsk nymald svartpeppar
3 pkt bacon (á 140g)
½ dl gula senapsfrön
¾ dl + ¾ dl äppelcidervinäger
4 dl majonnäs
5 dl turkisk yoghurt
1½ dl finhackad persilja
3 askar körsbärstomater
1 rödlök
1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera eventuellt större potatisar. Lägg dem i en långpanna. Ringla över 3 msk olja. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna något.
2. Strimla och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper
3. Lägg senapsfröna i en stekpanna och häll på 3 msk olja. Täck med lock och vänta tills fröna börjar poppa. Tillsätt ¾ dl vinäger och låt koka ca 1 minut
4. Blanda ¾ dl vinäger med majonnäs, yoghurt och persilja. Skala och skiva löken. Blanda potatisen med bacon (spara lite till garnering), senapsfräs, dressing, tomater och lök. Strö över det sparade baconet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar