lördag 8 juli 2017

Örtbrytbröd






(2 brytbröd)

50g smör
3 dl vatten
2 dl mjölk
50g jäst
2 msk socker
2 tsk salt
14 dl (840g) vetemjöl


Fyllning
100g rumsvarmt smör
2 dl riven ost
1 dl basilika, hackad
1 dl rosmarin, hackad

Pensling 
1 ägg

Garnering
½ dl pumpakärnor
½ dl solrosfrön
2 tsk flingsalt


1. Smält smöret i kastrullen. Tillsätt vatten och mjölk och värm till 37°. Rör ut jästen i degvätskan och tillsätt socker och salt. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
2. Ta upp degen på lätt mjölat arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma degen till 2 runda bullar och kavla ur dem till två rektanglar, ca 20x30 cm
3. Bred på smör och strö över ost och örter. Rulla ihop och skär i 2-3 cm breda bitar. Lägg bullarna med snittytan uppåt i två cirklar på bakplåtsklädda plåtar. Sätt ugnen på 225°
4. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla dem med uppvispar ägg och strö över frön och flingsalt.
5. Grädda mitt i ugnen 20-25 min. Låt dem kallna på galler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar