lördag 10 juni 2017

Färskpotatissallad med soltorkade tomater

Måtten är tagna från att man gör hela buffén : Cindys student

    Studentbuffe för 30 personer
4 kg färskpotatis
2 stora rödlök
600g soltorkade tomater
2-3 dl färska örter: basilika, mynta, bladpersilja
300 g svart och gröna oliver
1 brk stora kapris

Vinägrett

12 msk olivolja
12 msk vit balsamvinäger
4 msk honung
4 msk vatten
4 tsk salt
8 krm svartpeppar


1. Skär färskpotatisen i mindre bitar. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar. Skär tomaterna i strimlor. Hacka örterna. Blada ihop vinägretten och smaka av.
2. Blanda potatis, rödlök, tomater, örter, oliver och vinägrett i en stor skål
3. Om potatissalladen görs dagen innan eller några timmar före den äts kommer smakerna fram bättre än om man äter den direkt, men lägg då i de färska örterna strax före serveringen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar