lördag 8 juli 2017

Fläskfilé med bbq-marinad


 (20 pers)
3 kg fläskfilé
½ dl rapsolja

Marinad 1:
2 gröna chili t ex spansk peppar
1 dl rapsolja
1 dl japansk soja
3 msk rörsocker strö
3 msk mals spiskummin
1 msk salt

Marinad 2:
4 vitlöksklyftor
2 röda chili t ex spansk peppar
4 dl ketchup
1 dl rörsocker strö
1 dl äpplecidervinäger
2 msk japansk soja
2 tsk hickory liquid smoke

Garnering
rödlöksstrimlor
bladpersilja
blandad grönsallad

1. Putsa köttet. Kärna ur och finhackad chilin till marinad 1. Blanda den med olja, soja, socker, spiskummin och salt i stora, dubbla plastpåsar. Lägg i köttet och vänd runt. Låt ligga i kylen ca 24 timmar.
2. Sätt ugnen på 150°. Ta upp köttet ut marinaden. Bryn det runt om i olja i en stekpanna i omgångar så att det får fin färg. Lägg köttet i en ugnssäker form och sila över marinaden. Tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, beräkna ca 40 min. Låt köttet kallna
3. Marinad 2: Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg vitlök och chili i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Koka marinaden utan lock ca 5 min- Låt marinaden kallna
4. Skär köttet i tunna skivor och lägg på serveringsfat. Skeda över bbq-marinaden, lägg på rödlök och bladpersilja. Servera med sallad




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar