söndag 10 juni 2018

Limepie



Pajbotten 
125 g smör
200g digestivekex
5 msk farinsocker
en nypa salt

Fyllningen
400g Philadelphiaost, rumstempererad
5-7 lime (rivet skal från 3 av dem och 2 dl saft)
en nypa salt
4 dl sötad kondenserad mjölk
4 stora äggulor

Granering : skivad lime

1. Värm ugnen till 150°.Smält smöret i en kastrull och låt det svalna
2. Smörj en 25 cm pajform med löstagbar kant med en aning av smöret
3. Bryt sönder kexen och mixa dem rätt fint i matberedaren. Häll i farinsockret och saltet och mixa lite till. Häll i det smälta smöret och pulsa ihop så att allt blandas
4. Tryck ut smulblandningen i pajformen. Det ska bara bli en bottenplatta  och det behöver inte gå upp längs kanterna. Grädda gyllene i ca 20 min. Ta ut och låt svalna men låt ugnen stå på
5. Gör fyllningen under tiden: Tvätta limefrukterna och riv skalet. Pressa saften i en skål
6. Rör ihop philadelphiaosten, limeskalet och saltet i en bunke. Häll i den kondenserade mjölken och vispa ihop ordentligt. Vispa i äggulorna och avsluta med limesaften. Se till att allt blandas.
7. Häll fyllningen över den gräddade botten. Släta ut
8. Baka i ugnen tills fyllningen satt sig och börja krypa bort från formens kanter. Det tar 35-40 min
9. Låt pajen svalna, täck med folie och ställ i kylen i minst 2 timmar men max 3 dygn
10. Lossa pajen från formen med en liten kniv och en stekspade. Garnera med limeskivor.

Recepten är hämtad från Buffe helt enkelt                              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar