söndag 10 juni 2018

Krämig potatissallad


(12 buffeportioner)

2 kg nypotatis eller små potatis
1 lök
½ kruka bredbladig persilja
1 dl små kapris
1 dl majonäs
1 dl grekisk yoghurt
1½ msk dijonsenap
3 msk färskpressad citronsaft
2 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar

1. Skubba potatisen och koka dem i salt vatten. Låt dem svalna helt och halvera evt stora potatis
2. Hacka löken och persilja fint
3. Blanda lök, persilja, kapris, majonäs, yoghurt, dijonsenap, färskpressad citronsaft, salt och peppar
4. Vänd ner de kokta, svalna potatisen i krämen och låt salladen dra i minst 2 timmar, gärna över natten
5. Servera potatissalladen och pynta salladen med små och stora kapris och den hackade persiljan

Receptet hämtad från en dansk bok: Buffet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar