(4-6 portioner, till 8 pers om det ska bjudas på buffé beroende på hur mycket annat man har)
1 kg kycklingsfileér
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Marinad
2 msk soja
1 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
Örtsås:
2 dl basilika- och persiljeblad
2 tsk torkad dragon
½ dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1½nål turkisk yoghurt
2 krm salt
1 krm mald peppar
1. Blanda marinaden. Lägg i kycklingfileerna och låt ligga i minst 1 timme
2. Bryn filéerna i smör till fin färg, salta och peppra. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Sätt in dem i 200°, ca 20 min tills de är genomstekta (70° innertemp)
3. Låt filéerna kallna helt. Skiva dem tunt och lägg på uppläggningsfat. Mixa örtsåsen och ringla den över kycklingköttet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar