söndag 10 juni 2018

Baileypannacotta

(ca 12 glas)

2½ gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
½ dl strösocker
ca ¾ dl Baileys

1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten
2. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll i grädde, vaniljstång och socker och låt blandningen sjuda på låg värme i ca 3 min.
3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ut och vispa ner dem i grädden.
4. Vispa ner Baileys. Ta upp vaniljstång och fördela gräddkrämen i småglas. Låt stå i kylskåpet o ca 3 timmar eller tills pannacottorna har stelnat.

Kanderade nötter

1 dl blandade nötter, hackade
2 msk socker
1 msk vatten
1 tsk smör

1. Smörj en bakplåt.
2. Koka upp socker och vatten i en kastrull tills sockerlagen börjar bli lite gyllenbrun. Tillsätt nötterna på plåten och låt stelna. Krossa nötterna sedan till mindre bitar. Strö kanderade nötter över pannacotta strax förre servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar