söndag 10 juni 2018

Focaccia

(1 bröd)
25g jäst (½ paket)
3 dl vatten
½ dl olivolja
2 tsk salt
7-9 dl vetemjöl

olivolja
flingsalt
1-2 msk hackad färsk rosmarin
oliver

1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Häll lite av vattnet i bunken och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olivolja och salt.
2. Blanda i det mesta av mjölet, lite i taget, och arbeta degen smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min
3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en rektangel, ca 2 cm tjock. Lägg över degen på ena plåt, smord eller med bakplåtspapper. Låt jäsa i 40 min under oljad plastfolie.
4. Värm ugnen till 225 grader
5. Ta bort plasten och tryck ner oliverna. Pensla brödet med olja. Strö över salt och rosmarin.
6. Grädda i 15-20 min eller tills brödet börjar bli gyllenbrunt. Låt svalna på galler





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar