söndag 1 april 2018

Lammstek med apelsin och rosmarin



(4 pers)
1,2 kg lammstek utan ben
10 vitlöksklyftor
2 apelsiner
1 dl snoppad, färsk rosmarin
1 dl timjan
skal från en apelsin
salt, peppar

1. Sätt ugnen på 175°
2. Gör hack i steken och tryck ner vitlöksklyftor i hålen.
3. Hacka timjan och rosmarin. Riv apelsinskal
4. Salta och peppra steken. Stek steken runt om. Lägg den i ett fat och klappa in örterna och apelsinskalen
5. Sätt in steken i ugnen. Räkna med 30 min per ½ kg. Från 60 till 70 grader är köttet rosa och saftigt. Här rekommenderar jag att at ut steken vid ca 65 grader. Vid högre temperatur blir köttet gråare och vid 75 till 80 grader är det välstekt, som man säger. Mot 90 till 100 grader löses köttet upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar