söndag 30 augusti 2015

Basilikasås

Detta är ett recept som jag har fått av en f d kollega Gitte. Hemma kallar vi den "Gitte sås". Den är underbar god och jag använder den ofta till grillat. Det blir aldrig något kvar. Gör den för ni kommer aldrig att göra något annat. Mumsig!!!

1 äggula
1 dl olja (ej olivolja)
½ tsk salt
1 msk fransk senap
2 vitlöksklyftor
färsk basilika efter smak
1 tsk citronsaft
½-1 dl creme fraiche

1. Blanda äggula, salt, senap och citron. Vispa hårt ca 45 sek. Droppa i oljan medan du fortsätter vispa. Vispa tills blandningen blir krämig. 
2. Rör ner den pressade vitlöken och hackade basilikan. Blanda i creme fraiche och sätt såsen på kylningen. 

(Till 19 pers gjorde jag receptet x3 och det räckte inte. Borde gjort x4)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar