söndag 30 augusti 2015

Kladdkaka med hallon och passsionsfrukt



Underbar mörk chokladkaka med hallon och passionsfrukt

(8 bitar)

200g mörk choklad 70%
200g smör
4 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering

2-3 dl vispgrädde
500g färska jordgubbar
1 passionsfrukt, halverad
1 tsk florsocker

1. Sätt ugnen på 225°
2. Hacka chokladen. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme
3.Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner den avsvalnade chokladblandningen i äggblandningen.
4. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ner blandningen i smeten. Häll upp smeten i en rund form. Grädda längst ner i ugnen i 12-15 min (ej längre för denna kakan ska vara lite kladdig i mitten).  Låt kakan svalna helt.
5. Garnering: Vispa grädden. Klicka den på tårtan. rensa jordgubbarna och lägg på dem. Häll passionsfruktsköttet över bären. Pudra med florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar