söndag 30 augusti 2015

Körsbärskaka med kokos


200g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 dl riven kokos + lite till att "bröa" med
1½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
250 g frysta eller färska körsbär

Glasyr
2 dl florsocker
ca 2 msk vatten

1. Sätt ugnen på 175°
2. Vispa smör och socker luftigt med elvisp.
3. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner vatten.
4. Blanda ihop vetemjöl, kokos, bakpulver och vaniljpulver. Vänd ner i äggvispet. Rör ner körsbären.
5. Smörj en form (1½ liter) och bröa med kokos. Häll smeten i formen, grädda 1 timme i mitten av ugnen. Känn med en sticka så kakan är torr. Låt svalna.
6. Blanda ihop florsocker och vatten. (2 msk vatten blev för löst för mig). Ringla över kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar