900 g (2 pounds) kycklingfile
0,6 dl (¼ cups) olivolja
2 tsk maizena
Honey Sriracha orange marinad/glaze
1,2 dl (½ cup) nypressad apelsin juice
1,2 dl (½ cup) apelsinmarmelad
2 msk färskpressad citron
0,60 dl (¼ cups) honung
2 msk hoisin sås
1 msk soja sås (kinesisk soja)
2 msk rödvinsvinäger
2 msk farinsocker
2 tsk sriracha /asian hot red chili sås
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
½ tsk ingefärspulver
½ tsk lökpulver
¼ tsk peppar
Garnering
salladslök
apelsinskal
1. Blanda ihop marinaden/glaze i en skål. Lägg 0,80 dl av marinaden i en fryspåse och tillsätt 0,6 dl olivolja. Blanda. Lägg i kycklingen och låt det marinera 60 min eller över natten i kylen. Ha resterande av marinaden i en skål i kylen.
2. När det är dags att tillaga kycklingen ta fram den och låt den bli rumsvarm (15-30 min)
3. Undertiden fixa grillen och se till att den kommer upp till 200-225°
4. Ta 3 msk av den sparade glasen till en liten skål. Resterande glaze lägg i en gryta och blanda i 2 tsk maizena. Ställ åt sidan.
5. Ta upp kycklingen från marinaden och torka av den. Grilla kycklingen 5-6 min per sida. Den ska upp i 73° när den är klar.
6. Koka upp glazen i kastrull under lock. När den kokar rör du tills den tjocknar. Pensla den över kycklingen. Garnera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar