söndag 1 september 2019

Sallad med kikärtor

4 portioner

 Couscoussallad
4 dl couscous
½ gurka
½ huvudssallad
1 kruka färsk persilja
1 msk olivolja
½ msk vit balsamvinäger
1 krm salt
1 krm svartpeppar

1. Tillaga couscous enligt anvisningar på förpackningen. Låt den svalna
2. Skär gurkan i bitar och strimla salladen. Finhacka persiljan
3. Blanda couscousen med grönsaker, persilja, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar och lägg upp på ett fat
4. Pilla ur granatäppelkärnor och lägg i en skål

Kikärtor
½ gul lök
380g kikärtor
1 msk olivolja
½ tsk paprikapulver
2 krm spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 krm salt

1. Skala och finhacka lök. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten
2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och kikärtor tillsammans med paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar och salt så att de får en krispig yta

Topping
1 st granatäpple
150g fetaost

1. Toppa couscoussalladen med de frästa kikärtorna och granatäppelkärnor. Smula över fetaost och servera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar