( 8 portioner)
2 ägg
1 dl smakneutral olja (typ rapsolja)
100g socker
25g brun farin
½ burk ananas (4 ringar)
1 tsk vaniljsocker
125g vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
¼ tsk salt
1 tsk kanel
¼ tsk riven eller malen muskotnöt
1 knivsudd malen nejlika
125 g morötter
Frosting
450g florsocker
75g osaltat smör, rumstemperatur
190 g färskost naturel, Kylskåpskallt
1. Sätt ugnen på 185°. Smöra två springformar (ca 17 cm) och bröa dem med lite mjöl.
2. Vispa ihop en bunke ägg, olja, socker och brun farin
3. Hacka ananasen och krama det hackade ananasköttet i en ren handduk och krama ut saften. Vänd ner ananasen i bunken med äggmassan
4. Ta en ny bunke och sikta mjöl. bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, salt, kanel, muskot och malen nejlika. Häll de torra ingredienserna i skålen med äggblandningen och vispa ihop det.
5. Riv morötterna och rör ner dem i smeten, som sedan fördelas i de två springformarna
6. baka kakan i ugnen i 20-25 min eller tills en sticka är torr när man drar ut den. Låt de två bottnarna kyla av på ett galler
(jag gjorde satsen gånger 2 för att få 4 bottnar)
1. I en bunke vispas florsocker med smöret tills det är väl blandat. Tillsätt färskosten och vispa tills det är väl blandat.Vispa tills frostingen är lätt och luftig
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar