4-6 port
Tid 2 tim 30 min
1 kg kycklingfileer
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Marinad
2 msk soja
1 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
1. Blanda marinaden. lägg i kycklingfileerna och låt ligga i minst 1 timme
2. Bryn fileerna i smör till fin färg, salt och peppra. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Sätt in dem i 200°, ca 20 min tills de är genomstekta (70° innertemp)
3. Låt fileerna kallna helt. Skiva dem tunt och lägg på uppläggningsfat. Mixa örtsåsen och ringla den över kycklingköttet
Örtkräm
½ chili
200g färskost t ex Philadelphia
2 dl basilika- och persiljeblad
2 tsk dragon
½ dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1½ dl turkisk yoghurt
2 krm salt
1 krm mald peppar
1. Finhacks örterna. Kärna ur och finhacka chilin. Mixa sedan ihop allt till en ganska slät kräm
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar