söndag 1 september 2019

Rödbetssoppa med fetaost och rostade pumpafrön (Borsjtj)




10 pers som förrätt/aptitretare eller 4 pers som huvudrätt
1 kg rödbetor
5-7 dl vatten
1 gul lök
2 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
salt, peppar

Topping
1 dl pumpafrön
1 msk olivolja
salt
75g fetaost

1. Skala rödbetorna och tärna dem smått. Smält smör i en kastrull och ha ner hackad gul lök och rödbetstärningarna. När löken mjuknat, slå på vatten så att det precis täcker rödbetorna. Salta vattnet och koka till rödbetorna mjuknat (ca 20-30 min). 
2. Skopa ur ca 2 dl av rödbetstärningarna och förvara vid sidan av
3. Ha ner crème fraîche och kör allt till en jämn smet med mixerstav. Häll tillbaka de sparad rödbetstärningarna och smaka av soppan med kryddor.
4. Rosta pumparna i en het panna med lite olja och salt - när de börjat knäppa är de klara. Häll upp soppan i en skål eller ett glas, strössla över pumpafrön och smulad fetaost. Servera med en sked

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar