söndag 1 september 2019

Filodegspaj med spenat och feta



4-6 portioner, 12 bitar

12 st ark filodeg (ca 250g)
500g färsk spenat
150g fetaost
1 purjolök
2 st ägg
2 dl creme fraiche (34% fetthalt)
50g smält smör till pensling
smör eller olja till stekning
salt, peppar

1. Värm ugnen till 175°
2. Hacka purjolöken i strimlor
3. Hetta upp olja eller smör och stek purjolöken glansig. grovhacka spenaten.
4. Blanda samman spenat, stekt purjolök, smulad fetaost, ägg, crème fraîche, salt och peppar i en bunke
5. Smörj en långpanna med smör. Lägg ett ark filodeg i långpanna, pensla filodegen med smält smör- Lägg ytterligare 5 ark filodeg och pensla varje ark med smör. Du ska alltså ha 6 penslade filodegsark på varandra. Lägg spenatfyllningen jämnt över hela filodegen
6. täck spenaten med 6 ark filodeg och pensla varje ark med smör.
7. baka pajen mitt i ugnen tills den blir gyllene och frasig i ca 35-40 min. Ta ut från ugnen och dela pajen i portionsbitar när den fordrande är varm. Täck sedan med bakduk och låt svalna i ca 5 min. Servera gärna med sallad och evt tsatsiki

Från Zeinaskitchen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar