lördag 2 juli 2016

Pekanpaj


Vi hade sommarfest och eftersom det var nära 4 juli så valde jag USA som tema och försökte göra mat inspirerad av USA.

Pajdeg
2 dl kesella gourmet
3½ dl vetemjöl
25 g rumsvarmt smör
½ tsk salt
ca 2 msk kallt vatten

Fyllning
3-4 dl pekannötter
2 dl sirap
½ dl farinsocker
1 dl råsocker
3 ägg
40g brynt smör



1. Blanda ingredienserna til pakdegen i en matberedare, forma degen till en boll, vira in i plastfolie och lägg i filen minst 1 timme. Kavla ut den och tryck ut i en pajform 26-28 cm i diameter. Ställ in i frysen 20 min

2. Sätt ugnen på 175 grader

3. Lägg nötterna i botten på formen. Rör ihop de övriga ingredienserna, smöret sist och häll dem över nötterna. Grädda i ugnen nedre del 35-40 min. Servera den ljummen med en god vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar