lördag 2 juli 2016

Majssallad med bacon

Vi hade sommarfest och eftersom det var nära 4 juli så valde jag USA som tema och försökte göra mat inspirerad av USA.Detta är tagit från ett amerikanskt recept och jag gjorde en storskål och höftade en hel del. Ska ni göra receptet så kör på instinkt om ni vill ha mer eller mindre av ingredienserna. Denna var mycket god!

240 g tärnad bacon
1 liten lök
3 sellerigrenar
1 röd paprika
1 tsk torkad timjan
svartpeppar
½ tsk cajun seasoning
salt, om det behövs
3 vitlöksklyftor, pressad
1 stor burk majskorn
evt hackad koriander

Stek bacon tills den är krispig. Ta upp den och låt den rinna av på ett papper. Stek löken i olivolja eller smör. När löken är mjuk och gyllene häll i selleri, paprika och krydda (timjan, svartpeppar, cajun seasoning, salt, vitlök och majs). Häll i baconen och servera varm eller kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar