4 pers
4 stora nävar spännande gröna salladsblad ( t ex friser, roman, endiv, rucola, krasse)
2 stora nävar druvor (kan använda både röda och gröna) halverade
3 medelstora selleristjälkar, ansade
2 stora nävar valnötter (ca 100g) grovhackade
en liten knippa bladpersilja
1 rött äpple
150 g grönmögelost tex gorgonzola
Dressing
1 rågad tsk dijonsenap
2 msk vit- eller rödvinsvinäger
extra jungfruolja av god kvalitet
1 rågad msk naturell yoghurt
flingsalt o svartpeppar
1. Blanda salladen med druvorna i en skål. Slanta sellerin. Är den för grov kan man behöva hyvla bort lite trådar på stjälkarna. Tärna äpplet och lägg i salladen tillsammans med valnötterna och hackade persiljan. Smula osten över.
2. Dressingen: Blanda ihop ingredienserna och häll över salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar