10 pers
1kg fläskfile
2 vitlöksklyftor
rivet skal av 2 citroner
olivolja
salt, svartpeppar
rucola till garnering
Caesardressing
½ vitlöksklyfta
5 sardellfileer
1 äggula
1 dl parmesanost
1½ tsk färskpressad citronjuice
2 dl rucola
1 dl neutral olja (t ex rapsolja)
1. Sätt ugnen på 175°
2. Skala och finriv vitlöken- Blanda med citronskal, 1 tsk salt och 2 krm peppar
3. Putsa fläskfilen. Bryn den runt om i olja i stekpanna till fin färg
4. Lägg över i en ugnssäker form. Gnid in filéerna med citronblandningen
5. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 70°C. Låt svalna
6. Skär köttet i tunna skivor på snedden. Lägg ev på serveringsfat. Täck och förvara kallt
7. Caesardressing: Mixa vitlök, sardeller, äggula, parmesan, citronjuice och rucola slätt i en matberedare. Tillsätt oljan i en fin stråle under fortsatt vispning.
8. Smaka av med salt. Ringla dressingen över köttet precis innan servering. Garnera med rucola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar