lördag 4 juli 2015

Majssallad

Ett helt underbar tillbehör till grillad mat. Massor av smaker som exploderar i munnen. Vi hade detta till vår middag för att fira 4th of July. Inte för att vi fira eller har något med USA att göra utan mest för att ha en anledning att ha ett tema för en middag.

1 påse (500g) frysta majskorn 
2-3 msk olivolja
3 msk majonnäs
150g feta ost
2 msk färsk lime juice
1 finhackad jalapeno
1 kruka finhackad färsk koriander
½ finhackad rödlök
2 pressad klyftor vitlök
½ tsk chilipulver
salt och peppar efter smak

1. Ta olivoljan i en gryta och stek majsen tills de får en lite gyllene färg.
2. Blanda i en skål majonnäs, lime juice, koriander, rödlök, vitlök och chilipulver. Smular ner fetaosten. Häll ner majsen och smaka av. Tillsätt salt och peppar efter smak. Går bra att äta både som varmt eller som kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar