söndag 5 juli 2015

Röd potatissallad

4th of July fick firas med en röd potatissallad. Tyvärr behöll inte delikatesspotatisen Cherie den röda färgen på skalet när jag hade kokat dem. Potatissalladen var riktigt god. Tyvärr glömde jag ta en bild.

(12 pers)

900g delikatesspotatis Cherie

Vinägrett
1,6 dl rapsolja
0,8 dl rödvins vinäger
2 msk Dijon senap
3/4 tsk salt
½ tsk dill torkad
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk svartpeppar

Sallad
1,6 dl majonäs
1,6 dl creme fraiche
4,7 dl skivade rädisor
1,6 dl skivade salladslök
1,2 dl hackad persilja
4 hårdkokta ägg

1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Koka äggen så de blir hårdkokta.
2. Vispa ihop vinägretten. Häll vinägretten över de varma potatisen. Blanda försiktigt. Låt dem svalna och ställ sedan i kylen tills de ska serveras.
3. Blanda ihop majonäs, creme fraiche och persiljan. Häll det över potatisen och blanda i rädisorna. Äggen delas i klyfter som sedan delas på mitten. Lägg det försiktigt i skålen med potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar