(12 pers)
900g delikatesspotatis Cherie
Vinägrett
1,6 dl rapsolja
0,8 dl rödvins vinäger
2 msk Dijon senap
3/4 tsk salt
½ tsk dill torkad
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk svartpeppar
Sallad
1,6 dl majonäs
1,6 dl creme fraiche
4,7 dl skivade rädisor
1,6 dl skivade salladslök
1,2 dl hackad persilja
4 hårdkokta ägg
1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Koka äggen så de blir hårdkokta.
2. Vispa ihop vinägretten. Häll vinägretten över de varma potatisen. Blanda försiktigt. Låt dem svalna och ställ sedan i kylen tills de ska serveras.
3. Blanda ihop majonäs, creme fraiche och persiljan. Häll det över potatisen och blanda i rädisorna. Äggen delas i klyfter som sedan delas på mitten. Lägg det försiktigt i skålen med potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar