söndag 5 juli 2015

Knaprig pekanpaj


Detta receptet är också från Jill Johnsons kokbok. Pajen ser inte alls ut som i boken men den var mycket god.

(8-10 bitar)

2½ dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
1 msk kallt vatten

Fyllning
4 ägg
3 dl råsocker
1 krm salt
½ tsk Bourbon vanillapulver eller 1 tsk vaniljsocker
2 msk smält smör
200g pekannötskärnor

Till servering: vaniljglass eller grädde

1. Sätt ugnen på 225°. Arbeta ihop mjöl, salt och tärnat smör till en smidig deg. Tillsätt vattnet och arbeta in det i degen.
2. tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ca 10-12 min tills pajskalet gått lite färg. Ta ut och sänk värmen till 175°
3. Vispa ihop ägg, råsocker, salt och vaniljpulver. Rör i det smälta smöret
4. Fördela smeten i pajskalet och arrangera nötterna ovanpå. Grädda i ca 20 min tills smeten stannat.
5. Servera ljummen med vaniljglass eller vispad grädde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar