lördag 4 juli 2015

Majsbröd

Vi var hos några släktingar och firade 4th of July och vi skulle ha knyte. Jag tog med detta majsbrödet som har lite sting pga jalapeno men även sötma av majskornen. Vi gör ofta detta brödet när vi grillar. Receptet kommer från "Killen vid grillen" av Jonas Borssen.

6-8 pers

2½ dl majsmjöl
½ tsk salt
½ tsk bikarbonat
2 ägg
1 3/4 dl filmjölk
50g smält smör
1 3/4 dl majskorn
1 1/4 dl grädde
2 urkärnade och finhackade jalapeno
2½ dl riven herrgårdsost eller annan mild ost

1. Värm ugnen till 175 C
2. Blanda majsmjöl, salt och bikarbonat i en skål
3. Vispa ihop ägg, filmjölk och smält smör i en separat skål. Rör därefter ner allt i skålen med mjölet. Tillsätt majs, grädde och jalapeno.
4. Ta en form. (jag hade en 20x30 form) och häll i halva smeten. Strö över osten och sedan resten av smeten. Grädda i 30-35 min eller tills brödet har en gyllene yta och känns fast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar