Detta receptet kommer från Martha Stewart. Tyckte faktiskt detta var bättre eftersom det liknar mer originalet.
12 korvar
6,2 dl (2⅔ cups) gul majsmjöl
3,2 dl (1⅓ cups) mjöl
3 msk socker
2 tsk bakpulver
salt och svart peppar
4 ägg, lätt vispade
3,4 dl (1½ cups) mjölk
Till fritering: vegetabilisk olja (raps t ex)
träpinnar
1. Halvera korvarna och trä den på träpinnarna. Torka av korvarna med papper för att degen ska fastna bättre. Man kan ta mjöl på dem också men det gjorde inte jag.
2. Blanda ihop mjöl, salt, majsmjöl, socker, bakpulver, ägg och mjölk. Det blir en tjock smet. Häll den i ett smalt glas som korven får plats i.
3. Sätt en stor gryta med vegetabilisk olja på spisen och den ska upp i 177°.
4. Lägg i högst 2 korvar åt gången. Ta upp dem när de är gyllene och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera med ketchup och senap.
1 pkt wienerkorvar (8 var det i paketet)
2,25 dl ( 1 cups) mjöl
¼ tsk salt
⅛ tsk peppar (här kan det ju tvistas om om det ska vara paprika eller peppar men jag tog peppar)
2,25 dl (1 cup) majsmjöl
4 msk (¼ cup) bakpulver
1 ägg
2,25 dl (1 cup) mjölk
vegetabilisk olja (raps t ex)
träpinnar
1. Halvera korvarna och trä den på träpinnarna. Torka av korvarna med papper för att degen ska fastna bättre. Man kan ta mjöl på dem också men det gjorde inte jag.
2. Blanda ihop mjöl, salt, majsmjöl, socker, bakpulver, ägg och mjölk. Det blir en tjock smet. Häll den i ett smalt glas som korven får plats i.
3. Sätt en stor gryta med vegetabilisk olja på spisen och den ska upp i 177°.
4. Lägg i högst 2 korvar åt gången. Ta upp dem när de är gyllene och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera med ketchup och senap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar