torsdag 10 september 2015

Tikka masala



(4 portioner)

jordnötsolja
1 stor gul lök
1-2 färsk grön chili (beroende av styrka)
3 cm ingefära
3 vitlöksklyftor
½ tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
2 tsk gara masala
1 msk farinsocker
1 msk tomatpuré
400g krossad tomater
4 kycklingfiléer
4-6 mask naturell yoghurt
hackad färsk koriander

Värm upp 2 msk olja i en stor kastrull. Skiva löken och lägg i kastrullen. Lägg i Hackad chili (ta bort kärnorna) och hacka ingefäran i kastrullen. Krossa vitlöken och lägg i grytan. Stek i 2-3 min.

Lägg i chilipulver, gurkmeja, garam masala och socker och koka allt i 1-2 min.

Tillför tomatpuré och de krossade tomaterna. Rör och koka ihop allt i ett par minuter.

Kör såsen i en mixer och mixa tills den är slät.

Häll 1 msk olja i grytan som du använde till att koka såsen. Stek kycklingen som du har delat upp i kuber tills den har fått lite färg. Småkoka i 10 min eller tills kycklingen är färdig.

Rör i yoghurt tillsammans med hälften av koriandern. Resten används till garnering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar