tisdag 6 oktober 2015

Kyckling med chimichurri


Otroligt goda smaker i denna kycklingen.

4 port.
600 g kycklingfile eller kycklinglårfile

Chimichurri
1 lime, finrivet skal och saft
2 finhackade schalottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
2 dl olivolja
1 dl vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 dl finhackad färsk koriander
1 dl finhackad färsk oregano
2 dl finhackad bladpersilja

1. Blanda limeskal (endast det gröna) och limesaft med lök, vitlök, chili, olja, vinäger och salt. Rör ner örterna.
2. Lägg kycklingen i en bunke och häll över hälften av chimichurrin. Spara den andra hälften till servering. Låt kycklingen dra 10 min.
3. Hetta upp grillen- eller stekpanna och stek kycklingen tills den fått fin färg, ca 3 min per sida. Jag stekte dem först och sedan satte jag in dem i ugnen på 175°. Skeda rikligt med chimichurri över kycklingen vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar