söndag 6 september 2015

Morotskaka



2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk mald kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
1 krm mald nejlika
1 krm mald ingefära
½ dl matolja
3 dl finrivna morötter
½ citron, rivet skal och pressad saft

Saffransglasyr
1 pkt philadelphiaost
1 kuvert saffran (0,5g)
2 dl florsocker

1. Sätt ugnen på 175°
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i alla torra ingredienser. Tillsätt olja, morötter, citronsaft och citronraspet.
3. Smörj och bröa en form, ca 24 cm
4. Grädda ugnen i ca 40 min.

Glasyren
Blanda ihop alla ingredienserna. Ber över kakan när den har svalnat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar