söndag 6 september 2015

Tandoorisallad





En god sallad med söta grönsaker med kryddig tandoori med lite sting i en färgrik sallad. Jag hittade ingen pasta utan hade hemma torra kryddor som jag blandade med olja.

(8-10 pers)

4 gula paprikor
1 kg zucchini
24 salladslökar
500g halloumiost
1½ dl tandooripasta
½ dl rapsolja
30 körsbärstomater
200g spröda saladsblad

Dressing:
1½ dl olivolja
2 lime, saften (ca ½ dl)
2 msk hel kummin
1 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
2 msk hackad basilika

1. Kärna ut och skär paprikorna i långa bitar. Ansa och skär zucchinin i skivor och halvera dem sedan. Ansa och halvera salladslöken på längden. Skär osten i cm tjocka skivor.
2. Blanda tandooripasta och olja i en skål. Pensla paprika, zucchini, salladslöken och halloumi med olja.
3. Grilla grönsakerna på kolgrill, grillpanna eller i het ugn 2-3 min på varje sida.
4. Blanda olivolja, limesaft, kummin, salt, peppar och basilika i en stor skål. Halvera tomaterna. Vänd ner de grillade grönsakerna, tomater och sallad i dressingen och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar