måndag 26 januari 2015

Skaldjurssmörgåstårta



16 skivor landgångsbröd

Fyllning 1 och 3
6 st ägg, hårdkokta
700 g kräftstjärtar, skalade (låt rinna av om de ligger i lag) eller
2 kg räkor med skal
2 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
4 tsk pepparrot i tub
2 citroner
2 dl dill, hackad
salt och svartpeppar

Fyllning 2
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
50g röd stenbitsrom
2 hårdkokta ägg


Dekorationscreme

4 dl creme fraiche
1 dl majonnäs

Garnera med
2 Zucchini, gravad lax, räkor, svart rom, citron, lime och dill.

1. Skär bort kanterna på landgångarna. Lägg 4 skivor på ett fat. Skala räkorna
2. Fyllning 1 och 3: Hacka äggen och kräftstjärtarna el räkor
3. Blanda majonnäs, creme fraiche, hackad dill, pepparrot, citronsaft och skal.
4. Lägg i äggen och stjärtarna i majonnässmeten. Blanda försiktigt.
5. Bred ut halva smeten på första lagert.
6. Fyllning 2: Hacka äggen och blanda sedan med de andra ingredienserna.
7. På sidorna har jag garnerat med zucchini som jag har hyvlat med osthyveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar