söndag 4 januari 2015

Smörgåstårtsfyllning

Till skaldjur

Surimiröra (9 pers)

3 pkt surimi
2 hårdkokta ägg
1 dl majonäs
1 dl creme fraiche
1-2 tsk pepparrot
några kvistar dill
citronsaft
salt och peppar

Hacka surimi i bitar och mosa ägget. Blanda ihop majonäs och crème fraîche. Rör ihop allt samt ta med pepparrot, dill, citronsaft, salt och peppar.

Äggröra med löjrom (15 pers)
1 dl majonäs
1 dl creme fraiche
50g röd stenbitsrom
2 hårdkokta ägg

Skinka/Rostbiff


 Leverpastej (12-15 pers)

400g leverpastej
8 msk grädde 
6-8 msk bostongurka

Rör ihop alltihop


skinka med soltorkad tomater (12-15 pes)

400g rökt skinka/pizza skinka
100 g strimlad soltorkad tomater
400g creme cheese typ Philadelphia
2 dl creme fraiche
1 rödlök

Äggröra (12-15 pers)

4 hårdkokta ägg
1 dl creme fraiche
1 dl majonäs

Italienska röror


Tomatröra (13 pers)

3 st tomater
½ röd lök
125 g mozzarella
1 dl pesto

Skär tomater i små tärningar. Hacka rödlöken och skär mozzarellan i små tärningar. Blanda med pesto.


Parmaskinka (13 pers)

100g parmaskinka
40g soltorkade tomater, marinerade
200g philadelphiaost eller annat färsk ost
1 dl lätt crème fraîche

Strimla parmaskinka och soltorkade tomater. Blanda med Philadelphia ost och lätt crème fraîche.


Vitlöksost (13 pers)

125 g cantadouost med vitlök
100g Philadelphia ost
1 dl  lätt crème fraîche 

Blanda cantadoun, philadelphia och lätt crème fraîche.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar