söndag 11 januari 2015

Paella


Idag söndag hade jag lust att Göta något nytt eller något som jag inte gör så ofta. Efter att ha letat runt lite på nätet blev det denna paellan. Jag har gjort ett recept efter 2 olika recept och gissat mig fram. Det var mycket gott och jag åt alldeles för mycket. 

(5 pers) 
1 gul lök
2 vitlök
1 röd chili
4 dl avorioris
8-10 dl hönsbuljong
2 dl vitt vin
1½ msk paprika
3 pkt saffran
2 röd paprika
3 korvar chorizo
800g kycklinglårfile
salt och peppar
2 nävar gröna ärtor
1 ask kräftstjärtar (170g kräftor)
några cocktailtomater
bladpersilja


1. Finhacka lök, vitlök och chili. Dela kycklingen i strimlor. Salta och peppra. Skär chorizon i slantar. Stek kycklingen och när den är färdig lägg det på en tallrik. Stek sedan chorizon. Lägg det också till sidan.
2. Koka upp vatten med en tärning kycklingbuljong.
3. Häll olja i en stor gryta. Stek lök, vitlök och chilin tills den är mjuk. Häll i riset och stek till den är plank. Häll över ca 1 dl vitt vin. När det har kokat bort,  tar man 1 dl buljong och häller över riset. fortsätt så tills all buljong och vin är slut. Skulle riset inte vara klart häll på kokat vatten. Strö på 2 pkt saffran och paprikapulver.
4. Under tiden du spär på med vätska hacka paprikan och dela tomaterna. någonstans i mitten när riset börjar bli mjukt häll i paprikan och tomaterna. Lägg i chorizon, kycklingen, ärtor och sista paketet saffran. När det riset är klart, lägg på kräftstjärna och hacka persiljan som du strör över.

Vi saltade och pepprade inte kycklingen och det fattades salt i rätten. Tänker testa att bara salt och peppra kycklingen nästa gång. Smakade även lite för lite saffran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar