måndag 26 januari 2015

Italiensk smörgåstårta

Min äldsta dotter blev konfirmerad den 3 maj 2014. Det var en solig dag och vi hade samla hela familjen. Det var en trevlig och ungdomlig konfirmation som flickorna själv hade varit med att ordna. Jag ville testa göra smörgåstårta och det blev 2 olika varav en av dem är denna. Min dotter trodde inte att någon tyckte om smörgåstårta så jag gjorde även marinerade fläskfile med pestomarinerade risoni samt sallad. Kan säga att familjen åt upp all smörgåstårta och nästan allt det andra också.
                                                           
(13 pers)

12 st skivor landgångsbröd

Fyllning 1
3 st tomater
½ röd lök
125 g mozzarella
1 dl pesto

Fyllning 2
100g parmaskinka
40g soltorkade tomater, marinerade
200g philadelphiaost eller annat färsk ost
1 dl lätt crème fraîche

Fyllning 3
125 g cantadouost med vitlök
100g Philadelphia ost
1 dl  lätt crème fraîche

Garnering
3 dl creme fraiche
65 g parmaskonka
65 g salami
20 st cocktailkapris
20 st svarta oliver
10 st soltorkade tomater
1 kruka basilika
2 dl ruccola
½ ask ärtskott
1 fpk mozzarellakulor

1. Fyllning 1: Skär tomater i små tärningar. Hacka rödlöken och skär mozzarellan i små tärningar. Blanda med pesto.
2. Fyllning 2: Strimla parmaskinka och soltorkade tomater. Blanda med Philadelphia ost och lätt crème fraîche.
3. Skär bort kanterna på brödet. Lägg 4 skivor bredvid varandra. Bred över första fyllningen och täck med 4 skivor. Bred på nästa fyllning och sedan 4 nya skivor ovanpå.
4. Blanda cantadoun, philadelphia och lätt crème fraîche.  Bred det över de fyra översta skivorna.
5. Vispa vanlig creme fraîche och bred på sidorna. Garnera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar