– 125 g blåbär
Gör så här1. | Vit chokladfluff: Värm grädden i en kastrull så att den nästan kokar. Dra kastrullen från värmen. Hacka chokladen, tillsätt den och rör tills den smält in. Ställ kastrullen kallt över natten. | 2. | Sätt ugnen på 175°. Smält smöret till kakan. Vispa socker och ägg pösigt i en bunke. | 3. | Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda kardemumma, vetemjöl, salt och bakpulver i en skål. | 4. | Tillsätt det smälta smöret, mjölblandningen och gräddfilen till äggsmeten. Blanda ordentligt. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant och som mäter 24 cm i diameter. | 5. | Strö över blåbären. Grädda en bit ner i ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan svalna i sin form. | 6. | Vispa den kylda grädden till ett fluff, med elvisp. Bred fluffet över kakan och strö över hallon och blåbär. |
Tänk på att fluffet måste förberedas dagen innan. Det funkar även med frysta hallon och blåbär. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar