Ingredienser
1 fläskfile ca 700g
1 msk smör och 1 msk olja att steka i
2 krm salt
1 krm peppar
Marinad
4 soltorkade tomater i olja
8 blad färsk basilika
1 klyfta vitlök
0,25 dl fin olivolja
0,25 dl röd vinäger
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj in fläskfilén med salt och peppar.
- Bryn den i smör och olja i en stekpanna. Den kan också gnidas in i olja och grillas på utegrill.
- Lägg över den i en ugnsform (eller använd en stekpanna om den är ugnsfast). Sätt in fläskfilén i ugnen och stek den i ca 25 minuter tills innertemperaturen är 68 grader. Använd gärna en stektermometer.
- Låt den vila och svalna i folie.
- Gör marinaden genom att blanda pressad vitlök, hackad soltorkad tomat, hackad basilika, olivolja, vinäger, malen svartpeppar och salt.
- Hit kan du förbereda och ha allt i kylen eller så kan du servera fläskfilén direkt.
- Vid servering så kan du låt fläskfilien bli ljummen eller värm på den några minuter i folien i ugnen.
- Skiva upp fläskfilén och lägg på ett fat. Skeda över marinaden och garnera ev. med färsk basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar