söndag 11 september 2022

Fläskfile med italienska smaker

 


Ingredienser

1 fläskfile ca 700g

1 msk smör och 1 msk olja att steka i

2 krm salt

1 krm peppar


Marinad

4 soltorkade tomater i olja

8 blad färsk basilika

1 klyfta vitlök

0,25 dl fin olivolja

0,25 dl röd vinäger

0,5 tsk salt

2 krm svartpeppar

    Tillagning

    1. Sätt ugnen på 175 grader. 
    2. Smörj in fläskfilén med salt och peppar. 
    3. Bryn den i smör och olja i en stekpanna. Den kan också gnidas in i olja och grillas på utegrill. 
    4. Lägg över den i en ugnsform (eller använd en stekpanna om den är ugnsfast). Sätt in fläskfilén i ugnen och stek den i ca 25 minuter tills innertemperaturen är 68 grader. Använd gärna en stektermometer. 
    5. Låt den vila och svalna i folie. 
    6. Gör marinaden genom att blanda pressad vitlök, hackad soltorkad tomat, hackad basilika, olivolja, vinäger, malen svartpeppar och salt. 
    7. Hit kan du förbereda och ha allt i kylen eller så kan du servera fläskfilén direkt. 
    8. Vid servering så kan du låt fläskfilien bli ljummen eller värm på den några minuter i folien i ugnen. 
    9. Skiva upp fläskfilén och lägg på ett fat. Skeda över marinaden och garnera ev. med färsk basilika.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar