Ljummen bulgursallad
För: 8 personer
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 dl pumpafrön
2 morötter
1 broccolihuvud
10 bitar soltorkade tomater
1 burk majs
70g rucola (1 påse)
1 dl svarta urkärnade kalamataoliver
1 burk kikärtor
1 knippe bladpersilja
salt, peppar, oregano, timjan
3 dl bulgur
6 dl vatten
olja
grönsaksbuljong
(observera att mängden vatten kan variera beroende på märke)
- Hetta upp en stekpanna med smör. Ha ner hackad rödlök och vitlök. Kärna ur och strimla paprika. Ha ner paprika och pumpafrön i pannan. Stek på medelvärme tills det mjuknat.
- Strimla moroten till cirka tre centimeter korta stavar och dela broccolin till mindre träd. Sjud i saltat vatten i cirka 5 minuter.
- Strimla soltorkade tomater och ha ner i en skål tillsammans med resten av ingredienserna.
- Koka bulgur tillsammans med salt, olja och buljong enligt anvisningen på paketet. Vänd ner bulgurn i skålen och smaka av med kryddor och färsk persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar