Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
125 g smör
1 tsk strösocker
3 msk vatten
1 ägg till pensling
1. Knåda ihop ingredienserna till en smidig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter.
2. Vispa upp ägget lätt och pensla pajskalet. nagga botten och kanterna med en gaffel.
3. Ställ pajen i frysen i ca 10 min
4. Förgrädda pajskalet i 10 min i 200 grader. Ta ut den när den är klar och sänk ugnen till 175 grader
Fyllning
125 g smör
1 msk maziena
1 msk vetemjöl
3 dl ljus sirap
1½ dl strösocker
3 krm salt
2 ägg
200g pekan nötter
1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker, sirap, vetemjöl, salt och maizenamjöl.
2. Koka upp och sänk värmen och låt sjuda i 3 min. Rör om då och då så det inte bränns i botten. Låt svalna till rumstemperatur.
3. Finhacka pekannötterna, spara några till garnering
4. blandanötter, vaniljextrakt och de lättvispade äggen med fyllningen. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet, dekorera med hela pekannötter.
5. Grädda pajen 35-40 min i 175 grader. Kyl ner pajen helt innan servering.
6. Servera med vailjgrass, kolasås och hackade nötter.
Till servering
vaniljglass, kolasås, hackade nötter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar