En frisk och syrlig sallad från ICA Buffe.
Dressing
3 vitlöksklyftor
1- 1,5 röda chilifruktor
2 schalottenlöklök eller ½ rödlök
1- 1,5 röda chilifruktor
2 schalottenlöklök eller ½ rödlök
3 msk asiatisk fisksås
2-3 lime (vilket motsvarar ca 4 msk juice)
2 tsk strösocker
2 msk rapsolja
1. Skala och finriv vitlöken. Dela och kärna ur och hacka chilin fint. Skala och skiva löken tunt. Blanda med fisksås, lime, socker och hälften av rapsolja
Biff
500g file eller biff (jag tog rostbiff)
salt och peppar
1. Skär köttet i 3 cm tjocka skivor. Stek i resten av oljan, i omgångar, i en stekpanna ca 4 min eller tills köttet har en innetemperatur på 58°C, vänd då och då. Krydda med salt och peppar. Låt svalna
Sallad
1 kruka koriander
2 morötter (ca 100g)
5 salladslök
1 hjärtsalladshuvud
1. Hacka koriandern grovt. Skala morötterna och skär morötterna samt salladslöken tunna strimlor.
2. Strimla salladen eller lossa bladen och lägg upp på ett fat.
3. Lägg ihop allt och häll över dressingen.
Till servering
2 Lime
1,5 dl hackade salta jordnötter
1. Skär limen i klyftor, hacka jordnötterna
Tips!!! Blanda i glasnudlar om du vill äta den som huvudrätt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar