Baka butternutpumpa kryddad med ingefära, kanel och muskot i ugnen och servera tillsammans med grönkål och en sötsyrlig senapsdressing för en matig vintersallad.Ett recept från: Buffé nr 11, 2022
6 pers/ 45 min
ca 1 1/2 kg butternutpumpa 3 vitlöksklyftor (rostas till dressingen)2 msk finhackad färsk ingefära2 tsk malen kanel1 krm riven muskotnöt2 msk olivolja100 g grönkål1/2 dl rostade pumpafrönsalt, peppar
Dressing
1/2 dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk honung
1 tsk dijonsenap
Sätt ugnen på 200°C.
Skala och kärna ur pumpan. Skär i ca 3 x 3 cm stora bitar och lägg på en plåt. Krossa vitlöksklyftorna och lägg på plåten med skalet kvar. Blanda pumpan med ingefära, kanel, muskot, olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen tills pumpan är mjuk och börjar få lite färg, ca 30 minuter.
Dressing: Ta ut pumpan ur ugnen och ta bort skalet från vitlöken och lägg i en skål. Mosa vitlöken med en gaffel och blanda med övriga ingredienser till dressingen och salt.
Plocka grönkålen från stjälken och lägg på plåten med pumpan. Häll över dressingen och blanda noga. Toppa med pumpakärnor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar