Mycket god mos av sötpotatis. Receptet är hämtad från Buffe tidningen nr 11, 2022
Sötpotatis är ett gott tillbehör till såväl kött som fågel och fisk. Här mosas sötpotatisen till ett krämigt stomp tillsammans med lagrad ost och lök som kompletterar sötpotatisens söta smak. Ska du laga en Thanksgivingmiddag är detta mos perfekt till kalkonen!
1800 g sötpotatis
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
2 msk smör
1 1/2 dl finriven lagrad ost
salt, svartpeppar
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
2 msk smör
1 1/2 dl finriven lagrad ost
salt, svartpeppar
Skala och skär sötpotatis i bitar.
Skala lök och vitlök och skär i bitar.
Lägg sötpotatis, lök och vitlök i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker. Tillsätt salt och låt koka upp. Koka tills sötpotatisen är mjuk ca 20 minuter.
Häll av och mosa med en stomp eller visp och rör ner smör och ost. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar