tisdag 6 juni 2017

Focaccia

Detta behövs till 12 bitar

25 g jäst
5 dl ljummet vatten
½ tsk gourmetsalt
2 msk olivolja
12 dl vetemjöl
1 msk olivolja 
1 dl svarta oliver, urkärnade
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
2 tsk gourmetsalt

1. Finfördela jästen och rör ut den i det ljumma vattnet. Tillsätt salt och olja. Rör ner vetemjölet. Det blir en ganska lös deg. Låt den jäsa i 40 min under bakduk.

2. Smörj en ugnssäker form va 20x30 cm md smör eller olja. Tryck ut degen i formen med mjölad hand. Pensla degen med olivolja, tryck ner oliverna i degen, strö på kryddor och salt. Sätt ugnen på 225°

3. Låt degen jäsa i 15 min under bakduk. Grädda på nedersta falsen i ugnen va 30 min. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar