fredag 9 juni 2017

Fläskfilé med Chili, vitlök och persilja



Måtten är tagna från att man gör hela buffén.

 Student buffs för 30 personer
ca 5 kg fläskfilé

Marinad 1
10 vitlöksklyftor, pressad
5 dl vatten
10 dl matlagningsvin eller torrt vitt vin
5 dl olivolja
5 tsk torkad timjan

Marinad 2
10 vitlöksklyftor, pressad
3-5 röd chili, finhackad (jag hade 3 ganska stora)
15 msk soya
15 msk balsamvinäger
7½ dl olivolja
1 knippe finhackad bladpersilja
salt
svartpeppar

1. Vispa ihop ingredienserna till marinad 1
2. Putsa köttet och lägg ner det i marinaden och låt marinera några timme, gärna över natten
3. Ta upp och torka av köttet
4. Sätt ugnen på 175°
5. Bryn köttet i olivolja i en stekpanna och lägg sedan filén i en ugnsform
6. Stek klart köttet mitt i ugnen ca 20 minuter tills köttet har en innetemperatur på 70 grader
7. Rör ihop ingredienserna till marinad 2. Smaka av med salt och peppar
8. Lägg ner det varma köttet i marinaden och låt stå minst 2 timmar i kylskåpet (gärna längre)
9. Skiva upp köttet i tunna skivor och lägg på ett serveringsfat. Ringla marinaden över köttet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar