söndag 7 juni 2015

Sesambullar



Sesamfröna ger god smak och knaprig konsistens till bröden. servera gärna med citronsmör. Recept finns HÄR

(30 bullar)

25 g jäst
5 dl vaten
2 dl sesamfrön, gärna både svarta och vita 
1 msk salt
12-13 dl vetemjöl (720-780g)

1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vatten över jästen och tillsätt sesamfrön, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 min.
2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i bitar. Forma bitarna till runda eller avlånga bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa utan bakduk ca 20 min. Sätt ugnen på 250°.
3. Spraya med lite vatten på bröden och pudra över lite mjöl. Snitta dem eventuellt med en vass kniv. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt bröden kallna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar