(6-8 timmar)
1 kg högrev
2 stora, gula lökar
5 vitlöksklyftor
1 röd chili, utan kärnorna
2 msk chilipulver
1½ msk oregano
1 msk spiskummin
några drag med pepparkvarnen
en nypa salt
1 brk hela tomater (Mutti är att föredra)
1 msk tomatpure
2 flaskor mörkt öl (allra helst Porter)
3 msk citronsaft
skalet från 1 citron (endast det gula)
1 msk mörk muscovadosocker
1. Skär köttet i bitar stora som vindruvor. Fräs på dem i het olja, lite åt gången. Bara så de får lite yta med en massa god smak. Ställ åt sidan.
2. Hacka löken och fräs i lite olja. Inte mer än att den blir glansig. Ha sen i den finhackade vitlöken, chili och kryddorna och låt det fräsa någon minut
3. Ha ner köttet och "grönsakerna" i slow cookern.
4. Tillsätt burktomater och tomatpure
5. Ta en träslev och rör ända ner i botten på grytan så allt blandas ordentligt
6. Häll i ölen
7. Sätt på medelläge och kör den 6-8 rimmar ( jag tog 6½ timme)
8. En halvtimme innan servering tar man av locket och ökar till hög. Håll koll på den och rör lite då och då. Poängen är att bli av med så pass mycket vätska att den blir grötig.
9. Rör ner citronskalet och sockret. Servera!
Några saker man kan servera till:
Gräddfil
Nachoschips
Hemgjord guaceamol
Sallad
Mina analys: Man kände av chilin men kunde kanske haft mer spiskummin och salt i. Missade att ta av locket de sista 30 min så vi hade mycket vätska evt var ölen större än de som var i receptet. Köttet var gott och trådigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar