lördag 19 augusti 2017

Rostad grönsakssallad med fetaost, avokado och granatäpple


(4 port)

4 port quinoa
½ st zucchini
1 paprika
250 g skogschampinjoner
1 rödlök
2 msk olivolja
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
1 ask machesallad
1 förpackning röda linser kokta
1 avokado
150g fetaost
1 granatäpple
½ kruka persilja

Dressing
3 msk olivolja
1½ msk vit balsamvinäger
1 tsk honung
1 kruka basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Grönsaksallad:
1. Sätt ugnen på 200 °C. Koka quinoa i rikligt med vatten ca 12 min. Sila sedan av den och spola kall.
2. Skölj och tärna zucchini och paprika. Skär svampen i kvarter och skala och grovhacka löken. Blanda grönsakerna på en plåt med olja, salt och peppar efter smak. Rosta i ugnen ca 15-20 min

Dressing
1. Mixa olja, balsamvinäger, honung, basilikablad, salt och peppar i en blender eller med hjälp av en stavmixer till en slät dressing

Grönsakssallad
1. Skölj salladen och lägg upp på ett fat. Sila av linserna och spola i kallt vatten. Blanda den kokta, kalla quinoan med dressingen och linserna
2. Lägg quinoablandningen över salladen och toppa med de rostade grönsakerna, avokadobitar, smulad fetaost, granatäppelkärnor och hackad persilja. ät och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar