söndag 20 augusti 2017

Honungsglaserade kycklingspett med rosmarin och ingefära

Kycklingarna var mycket goda fast de inte har så mycket färg. Serverade med getostkräm som var mycket gott.

(8 port.)

600-800g kycklingfile, färsk eller fryst
¾ dl honung
2 msk rosmarin, torkad eller färsk finhackad
ca 1 dl ingefära, skalad och finriven
salt och peppar
grillspett

Dekoration
färska rosmarinkvistar

1. Lägg träspetten i vatten. Sätt ugnen på 225°

2. Skär filen i 1 cm tjocka längder. Tvinna kycklingbitarna och stick samtidigt igenom spettet.

3. Blanda alla ingredienserna till glasen.Pensla över så att all kyckling är täckt

4. Grilla runtom till fin färg 4-5 min per sida tills köttet är helt genomstekt

5. Dekorera med rosmarinkvistar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar